Aikaisemmat näytelmät

Täällä pohjantähden alla (2014)

Täällä pohjantähden alla (2014)

Paimion kesäteatteri esitti kesällä 2014 suurproduktion Täällä pohjantähden alla. Museomäki natisi liitoksissaan, kun Suomen sisällissodan tapahtumat vyöryivät näyttämölle.

Näytelmä juurruttaa meidät suomalaiseen maisemaan, jossa soi musiikki mahtipontisista marsseista Sibeliuksen Finlandiaan. Täällä me olemme pysyneet pystyssä kohta sata vuotta.

Väinö Linnan klassikkoteos kertoo merkittävästä vaiheesta Suomen historiassa. Näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on sovittanut tekstin Väinö Linnan romaanitrilogian kahdesta ensimmäisestä osasta. Esitys ei opeta, kuka oli väärässä ja kuka oikeassa. Se on katsojan punnittava.

Nykyinen hyvinvointi ja demokraattiset oikeudet eivät ole aina olleet itsestäänselvyys. Niiden puolesta on taisteltu aikana, jolloin uskottiin joukkovoimaan. Tarvittiin tahtoa ja rohkeutta. Koskelan Akselin johtamat joukot eivät säästäneet itseään kamppaillessaan paremman elämän puolesta. Joukkovoimaa löytyy myös Paimion kesäteatterista, sillä näyttämöllä on yli 40 henkinen ensemble.

Näytelmän ohjaa Eija-Irmeli Lahti, joka ohjasi Paimion kesäteatterille suuren suosion saavuttaneen näytelmän Myrskyluodon Maija vuonna 2011.

 

netti1

netti2

netti11

netti12

netti13

netti14

netti23

netti24

netti25

netti27

netti29

netti29

netti32

netti33

netti34

netti37

KUVAT: MARIKA MULARI

netti1

Muut uutiset