Aikaisemmat näytelmät

Pirtua, Pirtua! (2015)

Pirtua, pirtua! (2015)

 

Paimion kesäteatterin musiikkinäytelmän Pirtua, Pirtua! näki noin 5 000 katsojaa. Ennakkonäytös mukaan laskettuna, näytelmää kävi katsomassa kaikkiaan 5045 katsojaa. Ilman ennakkonäytöstä katsojamäärä on 4 795 katsojaa.

Paimion kesäteatteri esitti kesällä 2015 musiikki-iloittelu kieltolain hengessä. Museomäellä on käsitelty vuosien saatossa monia kotomaamme käännekohtia ja nyt vuorossa oli yksi hurjimmista jaksoista – kieltolaki! Toistakymmentä vuotta jatkunut viinan myynti- ja nautintakielto synnytti valtavan määrän tarinoita ja legendaarisia henkilöhahmoja. Trokareista kasvoi sankareita ja hurjimmista lainrikkojista ”kuninkaita”. Ajoittain tilanne muistutti pienimuotoista sisällissotaa.

1930-luvun iskusävelmät raikuvat ravintola Casinon terassilla. Hilpeissä seurueissa nautiskellaan ”kovaa teetä”, vaikka ”pirtupoliisi” Kiviholma tekee kaikkensa laittoman menon taltuttamiseksi. Trokarien ja raittiusintoilijoiden piirileikki tarjoaa loputtoman hauskuudenlähteen katsojille. Kun mukaan tulevat vielä rakkaus ja mustasukkaisuus, on maukas kesäteatterikeitos valmis.

PIRTUA, PIRTUA! on puhdasta, hyvää tekevää viihdettä. Ei tyhjänpäiväistä hömppää, mutta ei myöskään raastavaa murhetta. Näyttämöllä oli 30-päinen näyttelijäkaarti sekä 5-henkinen liveorkesteri Outi Ollilan johdolla. Ohjaaja Pekka Saaristo teki paluun Paimion kesäteatteriin seitsemän vuoden jälkeen.

Muut uutiset