Aikaisemmat näytelmät

Niskavuoren Heta (2016)

Niskavuoren Heta (2016)

 

Käsikirjoitus: Hella Wuolijoki
Ohjaus: Mikko Kouki
Musiikki: Outi Ollila
Puvustus: Marjo Muntola
Lavastuksen suunnittelu: Mikko Kouki
Maskeeraus: Ida Aalto-Setälä

Hella Wuolijoen näytelmä Niskavuoren Heta keräsi ennätysyleisön 7 048! Näytöksiä oli omaisten kenraali mukaan lukien yhteensä 20, joista 14 oli loppuunmyytyjä.

Me emme ole ennen päässeet yli 6 000 katsojan, joten oli hieno hetki palkita meidän 6 000. katsoja. Ja kun loppumetreillä selvisi, että pääsemme yli 7 000 katsojan, riemu repesi kattoon, kertoo teatterin puheenjohtaja Anniina Vesalainen.
Aiempi katsojaennätys saavutettiin vuonna 2011 näytelmällä Myrskyluodon Maija, jonka näki 5 953 katsojaa.

Niskavuoren Hetan näytöskaudella oli myös takaiskuja, kun yksi näyttelijä joutui sairastumisen vuoksi jäämään pois muutamista näytöksistä. Paimion kesäteatterin konkari Timo Roos paikkasi onnistuneesti roolin näiden päivien ajan. Myös ukkonen teki tuhojaan, minkä vuoksi yksi näytös jouduttiin viemään läpi akustisesti ilman äänentoistoa. Kaikesta huolimatta näytöskausi sujui erinomaisesti ja teatteri on enemmän kuin iloinen saavutetusta katsojamäärästä.

Katsomoiden täyteen saaminen on tänä päivänä haastavaa, kun kilpailevia tapahtumia on joka päivälle ja monella rahat on tiukassa. Oma vaikutus katsojamäärään oli varmasti myös tuliterällä katetulla katsomolla, kertoo teatterisihteeri Merita Seppälä.
Näytelmän ohjasi Mikko Kouki ja musiikin sävelsi Outi Ollila. Näytelmässä oli mukana 27 näyttelijää, 3-henkinen orkesteri sekä yli 50-henkinen talkooväki.

Niskavuoren Hetan näytöskausi oli 1.-22.7.2016.

“Kun yhdistetään yksi Suomen parhaista näytelmäkirjailijoista, yksi Suomen parhaista teatteriohjaajista ja alati kehittyvä Paimion kesäteatteri, on lopputulos niin upea, että tätä kappaletta kannattaa tulla katsomaan kauempaakin.” Turun Seutusanomat

“Täällä ei mennä sieltä, missä aita on matalin vaan tartutaan haasteisiin ja tehdään isosti.” Blogisti Jaakko Virrankoski

“Hienoa paimiolaista teatteria, jälleen kerran.” Kunnallislehti

“Paimion Kesäteaterin Wuolijoki-tulkinta tarjoaa täysipainoisen teatterielämyksen perinteisen draaman ystäville” Turun Sanomat

Muut uutiset