Aikaisemmat näytelmät

Mistä rakkaus alkaa? (2005)

Mistä rakkaus alkaa? (2005)

Käsikirjoitus: Matti Kuikkaniemi
Ohjaus: Tuomo Salmela
Musiikki: Paul Anka
Kapellimestari ja musiikin sovitus: Outi Ollila
Puvustaja: Teemu Loikas
Koreografia: Anne-Maija Mulari
Lavastus: Työryhmä Esa Ruusumon johdolla
Äänet: Suomen Esityspalvelu Ky
Maskeerauksen opetus: Satu Kaappola
Kuoron ohjaus: Vesa Heimonen

Vuosi 2005 toi Paimion Kesäteatteriin monta uutta asiaa. Historian pölyt pyyhittiin perusteellisesti näyttämön jokaisesta kolosta. Näytelmäksi valittiin nykyaikaan sijoittuva musiikkinäytelmä Mistä rakkaus alkaa? Näytelmä on monella mittarilla mitattuna hyvin erilainen kuin Paimiossa aikaisemmin nähdyt produktiot. Näytelmän ohjasi paimiolaisille uusi tuttavuus Tuomo Salmela, jonka kesäteatterilaiset bongasivat Ypäjän Musiikkiteatterista. Lisäksi puvustus ja äänisuunnittelu saivat uudet vetäjät.

Mistä rakkaus alkaa on hauska musiikkinäytelmä, joka pitää sisällään paljon isoja asioita. Se on samalla kuvaus nykyhetken suomalaisesta pikkukaupungista: Tarina tavallisista ihmisistä, jotka joutuvat ihan vain kohtalon oikusta taistelemaan suurien asioiden edessä. Tarina menettämisestä ja löytämisestä, vaikeasta hetkestä, jolloin omat PienetSuuret -riidat unohtuvat, kun uhka tulee ulkoapäin. Tarina vallasta, repimisestä ja säilyttämisestä. Mutta ennen kaikkea näytelmä on tarina siitä suurimmasta maailmaa pyörittävästä voimasta, rakkaudesta.

Kaksi omalla tahollaan hylättyä ihmistä kohtaavat toisensa, ensin sattumalta ja sitten yhteisen perinnön luona. Jätetty ja hakattu löytävät toisensa ja suuren rakkauden avulla he pystyvät pelastamaan, eivät vain itseään, vaan kokonaisen oman laatuisen yhteisön. Yksin he olisivat häviäjiä mutta yhdessä he ovatkin suuri voima. Rakkaus on kaikki!

Näytelmän musiikki on koottu Paul Ankan loistavista ja svengaavista ikivihreistä, mm. Diana, My way, Put your head on my shoulder ja You are my destiny. Musiikki vie tarinaa eteenpäin, tunnelmasta toiseen. Näytelmä ei jätä ketään kylmäksi.

Näytelmä keräsi kaikkiaan 5 300 katsojaa.

 


Marjo (Anniina Mäkeläinen) esittelee alaselän luomeaan Martille (Ville Kotamäki).


Viinan huuruinen Juuso (Timo Roos) antaa kyytiä Ilotyttö Irmalle (Anne-Maija Mulari).


Aune (Riitta Rantanen) eläytyy kappaleeseen ”Oo oo rinnasta multa”. Taustalla mukailevat Urpo (Markku Kotamäki), Martta (Hanna Suomi), Juuso (Timo Roos) ja Martti (Ville Kotamäki).

Irma (Anne-Maija Mulari) kertoo, mistä rakkaus alkaa.


Juuso (Timo Roos) sekoittaa radiotoimittajan (Pirkko Kolehmainen) pasmat laululla ”Oh Diana”.


Martti (Ville Kotamäki) saa tuta ex-tyttöystävänsä uuden poikaystävän (Matti Pekkarinen) nyrkistä.


Martan (Hanna Suomi) ja Urpon (Markku Kotamäki) rakkaus kipunoi välillä vähän liiankin rajusti.

Sivun valokuvat:
Kenneth Strömberg

Muut uutiset