Aikaisemmat näytelmät

Jazztyttö (2009)

Jazztyttö (2009)

Käsikirjoitus: Ismo Sajakorpi
Ohjaus: Minna-Stiina Saaristo
Musiikin sovitus: Antti Hyvärinen ja Outi Ollila
Maskeeraus ja kampaukset: Elina Törne
Puvustus: Sari Stenlund
Orkesterin johto ja laulajien harjoituttaminen: Outi Ollila
Kuorojen harjoituttaminen: Vesa Heimonen
Koreografiat: Niina Kansikas ( Turku Swing Society ry. ), Arto Tuominen
Tanssiryhmä: Turku Swing Society ry.:n tanssijat
Valokuvat: Mikko Vihervaara

Eletään kiihkeän 30-luvun alkua Suomen Kotkassa. Kieltolain kova koura ei ole saanut toivottua otetta janoisesta kansasta, ja pirtutrokarit pitävät huolen siitä, että viina virtaa vuolaammin kuin aikoihin. Samoista satamista salaviinan kanssa rantautuu Suomeen myös toinen yhtä syntinen, mutta laillisempi mielen kiihoke, jazz-musiikki.

Kotkan poliisimestari Kyösti Ala-Talolla onkin kädet täynnä työtä: Ravintoloiden pirturatsiat vetävät kerta toisensa jälkeen vesiperän, Lapuan liike suunnittelee aseellista vallan-kaappausta, ja kaiken kukkuraksi poliisimestarin omapäinen Iiris-tytär haaveilee – isän kauhuksi- jazzlaulajan urasta!

Tapahtumien keskiössä on ravintola Kotkanhovi, jonka verevä Rosita-emäntä kieltäytyy ostamasta pirtuaan paikalliselta pirtukuninkaalta. Sen sijaan viihdykkeeksi etsitään show-ohjelmaa “Ameriikan” malliin, ja alan asiantuntijana toimii ravintolaan saapunut salaperäinen matkamies, Mikael Salminen, jonka passissa on jotakin perin hämärää…

Näistä herkullisen hedelmällisistä aineksista on keitetty Paimion kesäteatterin ensi kesän musikaalituotanto, Ismo Sajakorven uutuusnäytelmä Jazztyttö. Teksti syntyi tilaustyönä Kotkan Kaupunginteatterille, ja sai siellä kantaesityksensä syksyllä 2008. Suuren suosion siivittämänä näytelmä jatkaa Kotkan ohjelmistossa edelleen, ja seuraavaksi Jazztyttö siis rantautuu Varsinais-Suomeen, jossa tarinaa tulkitsee lähes nelikymmenpäinen, niin kokeneista konkareista, kuin uuden uutukaisista untuvikoistakin koostuva näyttelijäjoukko.

Saariston sukupolvenvaihdos

Pitkään ja menestyksekkäästi Paimion laivaa luotsannut ohjaaja Pekka Saaristo antaa tänä kesänä tilaa nuoremmalle sukupolvelle, kun ruoriin tarttuu hänen tyttärensä, Turun alueella pitkään ohjannut Minna-Stiina Saaristo. (Aikaisempia ohjauksia mm. Ronja Ryövärintytär Kuusiston linnan raunioilla ja Täällä Pohjantähden alla Liedon kesäteatterissa). Paimion laajalti tunnettuun ja tunnustettuun laadukkaaseen tasoon ei kuitenkaan ole tulossa muutoksia, vaan tavoite on edelleen sama kuin koko teatterin 35-vuotisen historian aikana; Kunnianhimoinen ja tinkimätön työ, jonka tuloksena on korkealuokkaista suomalaista kesäteatteria. Nuorempi Saaristo on aikoinaan itsekin aloittanut teatteriuransa näyttelijänä Paimiossa, ja toteaakin nyt, melkein kolme vuosikymmentä myöhemmin, että ohjaaminen Paimion kesäteatteriin on “kuin kotiinsa palaisi!”.

“There´s no business like show business”

Jazztytön suola on sen musiikki. Paimiossa musiikin laadukkaasta toteutuksesta vastaa kesäteatterin tuttu luottokapellimestari Outi Ollila, ammattimuusikoista koostuvan, lähes 10-henkisen orkesterinsa kanssa. Musiikkia kuullaan mm. Irving Berliniltä ja Cole Porterilta, ja aidon 30-luvun jazzin rinnalla, sulassa sovussa soivatkin ikivihreiden iskelmien sävelet Somewhere over the Rainbow:sta Marilynin tunnetuksi tekemään My heart belongs to my Daddy:iin.

jazztytto 004

jazztytto 005

jazztytto 007

jazztytto 010

jazztytto 013

 b4r3939

 b4r4011

 b4r4018

 b4r4107

 b4r4206

 b4r4337

 b4r4521

jazztytto 004

Muut uutiset